• Ingvild W

I morgen er ingenting som det er i dag

Updated: Feb 11, 2021


Ikke vet jeg om mennesker og trær er i slekt, men jeg liker dem godt. I alle aldre. De gir tankene ro, og det kan et menneske sannelig trenge. Her prakteksemplarer på rot i Telemark et sted. Foto: Ingvild W.Verden, og alle og alt som lever er i en pågående stille, nesten umerkelig endringsprosess. Med mindre det skjer et lyn-nedslag selvfølgelig. Som et amerikansk presidentvalg. Eller en plutselig personlig hendelse.

Og ulykker, tabber og dumme valg skjer uvegerlig gjennom tiden. Det gjelder å takle dem så godt en kan. Kloden vår er nær 4 milliarder år gammel, og det er 100.000 år siden stamfedrene og –mødrene våre vandret ut av Afrika, kanskje side om side med en gjeng neandertalere. Og muligens noen andre folk -det er funnet knokler etter 5 ulike menneske-arter.

Det bor så mye i oss mennesker, på godt og vondt. Vi vil mestre alt, vinne alt, erobre kloden og helst verdensrommet også. Vi er unike i vår verden, men kanskje ikke helt, eller ikke i det hele tatt? Mennesker av i dag har 50 prosent felles genmateriale med bananer, og 98,8 prosent felles med sjimpanser. Hvor utviklingen tar veien langt der framme er ukjent landskap, men med livets forunderlige byggesteiner synes alt å være mulig.


37 views0 comments

Recent Posts

See All