top of page

VENNSKAP, HÅP OG VILJE I HVITE KORRIDORER 

- LIVS BOK, EN BOK OM VENNSKAP

                                                    

Liv Ørum Skurdal er småbarnsmor og i sitt livs form da hun en dag besvimer på en treningsøkt.

Legene konstaterer at hjertet hennes er utslitt, hun vil trenge et nytt. Reisen mot transplantasjonen

blir turbulent, og tar nær tyve år.  Men endelig en natt kommer telefonen fra Rikshospitalet.

"Liv og dagene som kom" tar deg med inn i de innerste rommene, og er samtidig en sterk fortelling om respekt og vennskap.

FORORD

 

Alt har sin tid. En bølge på havet, en følelse av makt, nye gnagsår og gamle landegrenser, – selv fjellkjeder forvitres og blir borte. Evig forandring.

 

Vi vet det jo, en dag blir også vi borte. Men det er lenge til, og vi lever våre liv med vissheten på avstand mens vi føder barn, bygger vennskap, familie og status.

 

Men uansett hvor sunne, dyktige og reflekterende vi er, det går jo ikke bra der framme. Bardunene til livet vil ryke for oss alle.  Og det er vondt å tenke på at vi må forlate alt vi er og alt vi kjenner, for livet er jo hjemmet vårt, fylt av erfaringer, minner, kjærlighet og lukten av en himmel.

 

Er vi heldige på vår ferd gjennom livet, har vi noen å dele tanker, tro og tvil med. Jeg er en av de heldige, og et av de viktigste menneskene i livet mitt har vært Liv.

 

Liv vokste opp på Nesodden, en halvøy tjue minutters båtreise fra Oslo. Hun var Solveig og Asbjørn Ørums eneste barn. Liv hadde en smittende latter, masse energi og var åpen og glad i mennesker. Og de var glad i henne tilbake. 

 

Selv sa hun ofte at hun ikke savnet søsken – hun hadde et hav av søskenbarn og ble et selvsagt medlem av søskenflokkene hun hadde rundt seg. Også av min. Jeg har knapt et barndomsminne der hun ikke er med.

 

Liv og jeg fulgte hverandre tett som voksne også, vi giftet oss og fikk barn på samme tid, og sto sammen både i glede, og de gangene livet ikke var så greit.

 

"Liv og dagene som kom"er så absolutt Livs bok. Det var hun som ba meg skrive den. Og jeg lovet. Men det har tatt tid. Og det har vært vanskelig. Men her er den Liv – din historie fortalt fra mitt ståsted.

NESODDEN BIBLIOTEK

 

Sterkt og engasjerende møte med vår lokale forfatter Ingvild Ane Storvand Wivel i bibliotekhjørnet i dag. Publikum fikk høre historien bak hennes bok "Liv og dagene som kom". Boka følger forfatterens kusine Liv Ørum Skurdal tett på hennes reise før, under og etter en hjertetransplantasjon på Rikshospitalet i 2001.  Tusen takk til Ingvild Storvand Wivel for at du ville dele Livs og din historie både her på biblioteket og i boka di.

@anjaanimasjonogillustrasjon #livogdagenesomkom #boklunsj

Biblioteket.s.hv..png.jpg
Boka kommer i landets bokhandler før sommeren.
Men du kan også kjøpe den direkte av meg.

Sånn gjør du det: Vipps kr 269 til mitt telefonnummer 91514488. Husk ditt navn og postadresse.  Samme dag beløpet kommer inn, sender jeg boka til deg :-)
bottom of page