• Ingvild W

Samtaler med de ville, og min venn Sam

Updated: Feb 11, 2021

Foto: Ingvild W


Jeg vet ikke hvor vanlig det er, men jeg snakker altså med dyr. Ikke på fast basis, neida, men rett som det er, og stort sett foregår samtalene, naturlig nok, ute i naturen, og der er jeg ofte. Det kan være et ekorn i lek oppover en trestamme, en forvirret fugl eller et rådyr som står bom stille for å sjekke om jeg muligens er til å stole på.

Jeg har også opplevd å kommunisere med en elgku med kalv, helt sant. Hun var skeptisk til å krysse en trafikkert vei, og snudde hodet spørrende mot meg som sto 30 meter unna. Først da jeg nikket at banen var klar, våget hun spranget – som gikk bra.

Det er bare så fint å oppleve kontakten, og det er i slike lykkelige stunder at jeg tenker at visst er det håp for oss alle - virkeligheten, ektheten finnes der ute noen korte meter og minutter unna realityprogrammer og andre forurensninger.

Men det er ikke bare de ville skapningene som får fram leken i et menneske hvis barndom streifet innom epleslang og padling på isflak.

Sam Labrador er en kløpper i fotball m/pinne, en særegen sport han har utviklet helt selv, og som han mer enn gjerne deler med andre besøkende, for eksempel meg. Nå sier ikke jeg at han smilte allerede før jeg kastet jakka, men jeg våger å påstå at kropps-språket hans ville skremt langt tøffere utøvere enn denne skribenten, uansett liga.

Selvfølgelig kom jeg til kort. Han visste det, jeg visste det. Bommet på samtlige scorings-forsøk gjorde jeg, og turboen blokkerte ethvert snedig utfall før det var ferdig tenkt.

Men jeg tok utfordringen, det skal jeg ha. Og jeg fikk en venn for livet. Ikke verst det, for et mennesket underveis.


8 views0 comments

Recent Posts

See All