Ord til leie

Tekstene jeg skriver er oppdragsgivers eiendom, jeg legger derfor kun ut eldre tekster, tekster som er søkbare  for alle:

 

En bygge-blogg jeg skrev for LillesandHus gjennom et år, har nå hatt i overkant av 30.000 treff:

www.vibygger.blogspot.no

 

Tekster skrevet for Servicegrossistene:

https://sg.no/globalassets/system/gourmet/sgourmet-2014/sgourmet-nr-1-2014.pdf

 

Tekster for Norsk Autoformidling AS. OBS: På noen av undersidene ligger det intervjuer, samtlige tatt over telefon/Skype:

www.autoformidling.no

     En bok ble til

Det er noen år siden nå, at jeg fikk i oppdrag å skrive en bok. En historiebok for Aker sykehus. Som skulle være leseverdig og breddfull av korrekt gjengitte hendelser og fakta. Informasjonen måtte jeg skaffe selv. Oppdragsgiver var Oslo kommune og tidsfristen var knappe tre måneder. 

 

Det ble en travel ferd gjennom sykehusets arkiver, hyppige besøk på Universitetsbiblioteket og andre biblioteker, graving i bildemateriell, statusrapporter fra alle avdelinger og nær kontakt med mennesker som var ansatt ved sykehuset. Eller som hadde vært det. Boka var viktig, engasjementet stort fra alle involverte. Etter at innsamlingsaksjonen sånn noenlunde var i havn var det bare å sette igang med skrivingen.

 

Da oppdaget jeg at underlaget ikke holdt mål. Historie er et sammenvevd materiale -politikk, utvandring og innvandring, sosiale forhold, kriger og tidens puls hadde grepet inn og styrt sykehusets livsløp.

 

Et nydelig samarbeide med sykehuset skapte fremdrift. Men ansvaret var mitt, og mitt alene, fra første ord til lastebilen med bøkene rullet inn på sykehusets området. Det skjedde to dager før Kongen kom, og den offisielle feiringen startet. Det var med hjertet i halsen vi losset den første pallen, og jeg grep det første eksemplaret.  Vel vitende om at det ikke var tid til omtrykk, og at kontrakten sa ingen betaling hvis fristen ble overskredet. Det gikk fint!

 

 

                                              

                                   Artikler, intervjuer og reisereportasjer

 

Tekster kan ha mange uttrykk. Og budskap. Og former. Det er nettopp variasjonen og de ulike temaene som gjør jobben meningsfylt. Som tekstforfatter inntar du roller etter oppdragets art. For du skriver ikke på egne vegne, det er ikke du som er avsenderen, det er oppdragsgiveren.

 

Og ikke minst trives jeg i rollen som intervjuer,  det er en gave å møte mennesker, komme nær, samtale, vise respekt - forme bilder med ord. Det har over tid blitt et hav av artikler skrevet for oppdragsgivere som bestiller innhold for nett. Denne som følger her derimot, er den eneste artikkelen jeg har skrevet på egne vegne:

Lykke til, kjære Oslo - Aftenposten

https://www.aftenposten.no/meninger/debatt/i/ePn1K/Lykke-til_-kjare-Oslo