Ingvild Wivel     www.tekstforfatter.no      Epost: ingvildtekst@gmail.com       Mob 047 -91514488       Postboks 105       1451 Nesoddtangen     

Org. nr.979 410 751

 

 

 

 

Kreditering og forbehold. Alle bilder og alle tekster på denne siden er beskyttet av Åndsverk-loven. Hvilket betyr at hverken bilder eller tekster vist på siden kan benyttes uten rettighetshaverens kreditering og tillatelse. For kreditering, tillatelse eller andre spørsmål, ta kontakt pr mail.  Dette nettstedet kan inneholde lenker til andre nettsteder. tekstforfatter.no er ikke ansvarlig for informasjon, materiale, produkter eller tjenester som er tilgjengelig via eller på disse nettstedene. Din tilgang til, og bruk av disse nettsidene, skjer på eget ansvar.

June 11, 2018

January 10, 2018

February 17, 2017

January 17, 2017

January 2, 2017

December 29, 2016

Please reload

Siste innlegg

Om isfjell og sånn

May 31, 2019

De hadde null interesse av å jobbe for tyskerne disse to norske damene. Så de flyktet. Her endelig framme ved en svensk grensepost, vi snakker sommeren 1943.

 

 

Vi eier hver vår virkelighet, sies det. Ulike syn baseres på ulike minner og følelser. Som når ektepar på stupet presenterer hvert sitt verdensbilde med mål om å verve sympatisører i omgangskretsen. Ikke greit det der. 

 

Det snakkes også om kollektiv bevissthet, at vi som gruppe eller samfunn deler felles mål, adferd og holdninger. Carl Jung mente at vår bevissthet var toppen av isfjellet, mens alt under vannflaten var underbevisstheten, som slett ikke fløt fritt men som hadde felles plattform med alle andres isfjell. 

 

Jeg har kjent gamle mennesker som til stadighet hevdet at  ”Det var bedre under krigen”.  Virkelig?  Jeg mener, støvel-tramp oppover Oslo hovedgate,  deportasjon av jøder, brenning av Finnmark, adskillelse fra dem du var glad i, kaffesurrogat og helvete på jord, hver dag.  Kollektiv bevissthet - felles fiende, felles frykt, felles innsats, felles avmakt. 

 

Og nå? Demokratiet spriker i alle retninger, fingre krøller seg over tastaturer i sinne, vi skuler på ethvert avvik, alle politikere vet best og hvert lite menneske-frø kan bli hva vi vil, og det blir vi også, nemlig oss selv nok - opp og fram i lyset, helst mer eller mindre avkledd i media, se på meg!!!

 

Stakkars oss. Eller ikke?  Vår verden flyter over av velstand og ressurser, kanskje vi bare skulle stupe ned til foten av fjellet og holde hender med unge Greta Thunberg?

 

God sommer!

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Please reload

Arkiv