• Ingvild W

Karakterbrist så det holder

Updated: Feb 11, 2021


Jeg er sikker på at dette kumlokket kunne gjort suksess som klikk-objekt. Forøvrig tråkket på under fot-tur i vakre Drøbak.

Foto: Ingvild W.


Jeg vet ikke når det skjedde. Men at det har skjedd, det er sikkert. Glidende ble nettavisene en markedsplass for sutring og liksom-kjendiser du ikke vet hvem er. Som føder, skilles, giftes, blir syke, friske, gråter og som ikke er så glad i å ha på seg klær, men som er litt lei seg. Ukebladene blir tafatte i forhold, regner med at de kun overlever på kryssord og format.

Men. Det er til å forstå. Nettaviser lever av klikk, og vi er nysgjerrige så det holder.

Men hvem blir vi? Du blir hva du spiser, sies det. og vi sluker umorsomme videoer av folk i andre land som snubler, og påstander om at ”Sånn blir du slank", "slik blir du lykkelig", "sånn vet du at partneren din er utro", "dette må du gjøre for å…” Nei, sorry, stemmer ikke - det er lett å mistenke at rådgiveren tangerer ung pubertet og svømmer i ukjent farvann.

Så, jeg vil ha mer av nyttige nyheter og temaer som inspirerer, bygger og gleder, og mindre av alt det andre. Men får jeg det? Nei. Kan jeg selv bli en smule mer bevisst på hva jeg klikker på? Tvilsomt. Jeg er nyhets-freak og sitter i klisteret med begge beina. Går en tur jeg.

7 views0 comments

Recent Posts

See All